Vivi-Annes müsli

Kryddig och krispig utan konstigheter

DSC04579

DSC04574

Den här är ett recept på en så himla god müsli. Jag fick receptet av Johans farmor Vivi-Anne men har redigerat det lite genom att ta bort och lägga till ingredienser.

  1. Börja med att blanda ihop rågflingor, havregryn, hackad mandel, linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, kokos och rårörsocker i en skål.
  2. Blanda sedan en dl vatten med 2 1/2 msk rapsolja. Häll över flingblandningen. Jag tillsatte även lite honung då jag gillar när müslin är söt. Krydda med kardemumma, kanel och lite pepparkakskrydda.
  3. Rör om väl och häll ut alltsammans i en långpanna. Sätt in i övre delen av ungen i ca 20 min. Ta ut långpannan flera gånger under rostningen och rör om så att ingenting bränns.
  4. När Müslin är klar så låter du den kallna och blanda i torkad frukt, russin eller annat efter smak. Jag använde mig av russin och adderade lite fiberflingor som jag tycker passar superbra i müslin samt att det blir extra knaprigt. Om ni som jag inte vill köpa ett helt paket med flingor så finns det i vissa butiker en sektion där man kan göra sin egen müsli. Det är Risenta som har kommit på den briljanta idén och där går det att köpa önskad mängd flingor i små papperspåsar för en billig peng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *