Vietnamesisk nudelsallad med tofu

Lime, citrongräs, koriander, chili & ingefära

DSC05874

DSC05878

Den här rätten bjöd jag min familj på en somrig vardagskväll. Rätten serveras kall och innehåller fräscha smaker som passar alldeles utmärkt såhär i juli.

Gör så här:

  1. Börja med att marinera tofun. Blanda alla ingredienser i en bunke och ställ in i kylen, gärna en timme om du har tid. Men det funkar även att steka dem direkt.
  2. Blanda dressingen och låt den stå några minuter så att smakerna gifter sig. Ett tips är att hacka allt väldigtväldigt smått.
  3. Förbered alla grönsaker och rosta cashewnötter om du vill använda dig av det.
  4. Stek tofun i olja på hög värme för att få en krispig yta. Häll över lite sesamfrön när de är nästintill klara för en härlig avslutning.
  5. Koka nudlarna enligt förpackning. När det är ca 1 min kvar lägg i böngroddarna, häll av nudlar och böngroddar och spola kallt vatten på dem och ringla över lite matolja så att de inte klibbar ihop.
  6.  Blanda ihop grönsakerna tillsammans med nudlarna och böngroddarna, slå på dressingen och servera med den stekta tofun, cashewnötter, sriracha och koriander. Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *