
Den här rätten bjöd jag min familj på en somrig vardagskväll. Rätten serveras kall och innehåller fräscha smaker som passar alldeles utmärkt såhär i juli.
Gör så här:
- Börja med att marinera tofun. Blanda alla ingredienser i en bunke och ställ in i kylen, gärna en timme om du har tid. Men det funkar även att steka dem direkt.
- Blanda dressingen och låt den stå några minuter så att smakerna gifter sig. Ett tips är att hacka allt väldigtväldigt smått.
- Förbered alla grönsaker och rosta cashewnötter om du vill använda dig av det.
- Stek tofun i olja på hög värme för att få en krispig yta. Häll över lite sesamfrön när de är nästintill klara för en härlig avslutning.
- Koka nudlarna enligt förpackning. När det är ca 1 min kvar lägg i böngroddarna, häll av nudlar och böngroddar och spola kallt vatten på dem och ringla över lite matolja så att de inte klibbar ihop.
- Blanda ihop grönsakerna tillsammans med nudlarna och böngroddarna, slå på dressingen och servera med den stekta tofun, cashewnötter, sriracha och koriander. Njut!