Vegoburgare

Avokadomayo & picklad rödlök

DSC05939

DSC05924 DSC05917

DSC05928

Här kommer ett recept på en vegetarisk hamburgare som är gjord på kikärtor och soltorkade tomater. Till hamburgaren gjorde vi en krämig avokadomayo och picklad rödlök. Riktigt gott! Ni borde prova! Det som är bra med just hamburgare är att en kan välja tillbehör själv.

  1. Börja med att hacka gullöken och vitlöken fint. Stek mjukt i en stekpanna i lite olja och tillsätt timjan, spiskummin, chili och basilika och stek några minuter till. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kikärtorna med de soltorkade tomaterna, tomatpurén, olja och potatismjöl tills du får en jämt smet. Blanda ner lökröran med en sked tills allt har blandat ihop sig. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i ca 3-4 minuter per sida i olja och lite smör i en stekpanna.
  3. Gör avokadomayon, den går på ett kick! Lägg i alla ingredienser i en bunke och mixa ihop de med hjälp av en stavmixer. Klart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *