Trattkantareller

champinjoner, purjolök & rödvin

DSC02561

DSC02558 Svamp på hösten är ju givet! Idag gjorde vi en blandsvamps pasta med trattkantareller och champinjoner, andra svampar går också bra att mixa i. Till det hade vi färsk spenatpasta, basilika, solroskärnor, parmigiano-reggiano och ett glas rött. Svampsåsen är snabb och enkel att tillaga. Börjar med att fräs vitlök och purjolök tillsammans. Tillsätt lite vatten och vänta tills de blir mjuka. Lägg i svamp, buljong och krydda med timjan, salt och peppar. När vattnet har kokat bort tillsätter du en burk créme fraiche karljohansvamp timjan och rödvin. Smaka av! Jag brukar alltid avsluta mina maträtter genom att krydda med lite cayenne, grillkrydda och återigen MER salt. Men så älskar jag ju salt och lite spicy…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *