Saffranssoppa

Morötter, selleri & tomater

Saffranssoppa

Här är ett recept på en superenkel och god vegetarisk saffranssoppa. Så här brukar vi göra:

Börja med att hacka lök och vitlök, fräs i olja tillsammans med saffran. Tillsätt lite vatten så att löken inte bränns vid. Vi brukar även lägga i buljongen redan nu. Lägg sedan i resterande grönsaker och låt de bli lite mjuka. Tillsätt vatten och de andra ingredienserna förutom grädden!

Låt saffranssoppan koka ihop, gärna på låg värme, tills grönsakerna är klara och du känner dig nöjd med smakerna. Häll därefter i grädden, salta och peppra. Eftersom vi älskar stark mat brukar vi ofta tillsätta lite torkad chili och cayennepeppar, men det är såklart inget måste.

Till saffranssoppan brukar vi servera rödbetsbruchettas med chevré och valnötter. Soppan toppas slutligen med lite färsk persilja och en pepparrotskräm.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *