Röd linssoppa

Kokosmjölk, tomat och lagerblad

Röd linssoppa

Röd linssoppa

Är det bara jag som tycker att ”följa recept” är knepigt och något som inte går att förlita sig på… överhuvudtaget? Det är så icke-fungerande! Jag tror aldrig att jag har förhållit mig till ett recept fullt ut. Ofta tycker jag att de behövs adderas extra kryddor eller grönsaker för att lyfta rätten. Jag tycker även att beräkningen av ”portioner” eller ”personer” är strunt. Måtten och mängden är en annan fråga. Hur som helst, jag ska inte vara bitter, men jag tycker ändå att följa recept är omöjligt. Däremot fungerar det bra för mig som inspiration!

Idag gjorde jag en enkel och vintrig soppa till middag. Den har inslag av kokos, chili och lagerblad som ger soppan karaktär. Jag gillade den och förhoppningsvis gör ni det också. Såklart är det ett omgjort recept ;)

  1. Fräs den hackade löken och vitlöken tillsammans med chili, sambal och lagerbladen. Tillsätt lite vatten.
  2. Häll ned linserna och rör om. Häll på passerade tomater, tomatpuré och kokosmjölk. Låt koka i cirka 20 min. Krydda efter smak.
  3. Lägg i de rivna morötterna när det är ungefär 15 min till servering.
  4. Ät gärna något gott surdegsbröd till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *