Pappardelle med…

ugnsrostade tomater, halloumi, spenat, basilika & citron

DSC05134

Här kommer ett recept på en enkel och supergod pasta.

  1. Börja med att blanda chili, vitlök, olivolja, honung, lite rosmarin och salt i en bunke. Dela körsbärstomaterna på mitten och blanda ner de i bunken. Häll ut det i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 1 h och 15 min på 130°.
  2. Sätt på pastavatten med rejält mycket salt i. Häll i pastan när vattnet kokar.
  3. Skär halloumi i bitar, stek tills de är gyllenbruna och riv därefter över citronskal. När halloumin är så gott som klar så lägger du i två eller tre stora nävar spenat och en halv kruka basilika. Du behöver inte salta eftersom halloumin är salt i sig själv. Riv över mer citronskal.
  4. Häll av pastan när den är klar och spar cirka två dl av pastavattnet.
  5. Ta ut tomaterna från ugnen och häll i den nykokta pastan i långpannan med de ugnsrostade tomaterna. Blanda. Tillsätt halloumi, spenat och basilika. Blanda.
  6. Toppa med lite parmesan och flingsalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *