Paneer butter masala

En indisk favorit

Paneer butter masala

DSC04879

DSC04877

Paneer Butter Masala är min favoriträtt när det kommer till indisk mat och det självklara valet när jag besöker en indisk restaurang. Nu har jag försökt efterlikna och göra min egen tolkning av rätten. Så här gjorde jag:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötter ca 15 min. Mixa sedan ihop till en slät smet med lite varmt vatten.
  2. Skålla tomaterna och mixa sedan till en jämn tomatsmet.
  3. Hacka gullök, riv ingefära, vitlök och lägg i en skål.När alla ”huvudingredienser” är mixade och klara så kan man sätta på spisen.
  4. Fräs kanel, kardemumma, nejlika, lagerblad, grön chili i smör och lite olja.
  5.  Lägg i gullök,ingefära och vitlök så att löken får en gul och härlig färg. Tillsätt garam masala krydda.
    TA BORT lagerbladen i detta steg!
  6. Blanda sedan ner cashewnötter-och tomatsmeten.
  7. Tillsätt matlagningsgrädde
  8. Lägg i garam masala paste(rekommenderar STARKT men behövs egentligen inte), salt, peppar, koriander, extra chiliflakes och krydda med extra kardemumma om behövs samt lite socker.Låt grytan koka upp för att sedan sänka värmen. Låt paneer butter masalan puttra så läääänge som möjligt. Smakerna förstärks och blir härligare med tiden.
  9. När du tycker att grytan har fått den smak som du känner dig nöjd med tillsätter du peneer. Jag köpte fryst, tinade och skar i bitar. De ska bara vara i grytan en kort tid ca 3 min för annars blir osten hård och inte lika god.

Servera paneer butter masala med ris, naanbröd, naturell yoghurt och färsk koriander.

Ingredienser som paneer, lagerblad, chilin och garam masalan inhandlades på Taj Mahal på Drottninggatan i Stockholm. Klicka här för vägbeskrivning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *