Vegofärs med grekiska inslag

Oliver, fetaost & soltorkade tomater

DSC04841

Vi var i Mykonos i somras och fick med oss en kryddblandning som jag ville testa i min vegetariska köttfärssås. Den påminner om Santa Marias ”Salladskrydda Grekisk”, dock inte alls lika syrlig. För att addera fler grekiska inslag så valde jag ingredienserna fetaost, oliver och soltorkade tomater. Ungefär så här gjorde jag:

  1. Stek vegofärsen i en riktigt het panna.
  2. Addera lök, vitlök & chili och ge dem färg utan att bränna.
  3. Häll i en skvätt vatten, halverade körsbärstomater och rivna morötter samt oliverna.
  4. Tillsätt lite ketchup, ganska mycket tomatpuré och créme fraichen samt en buljongtärning.
  5. Avsluta med fetaosten och kryddorna och låt stå i minst 15 minuter.

Den här gången valde jag Risentas bönpasta istället för vanlig pasta. Lite äckligare och mycket dyrare men klart nyttigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *