
Ljummen bulgursallad med halloumi, syrlig myntayoghurt och rostade sesamfrön. Supergott!
Så här gör ni:
- Börja med att koka bulgur i vatten och buljong
- Gör myntayoghurt genom att finhacka myntan och blanda tillsammans med de andra ingredienserna. Ställ sedan i kylen tills det är dags att servera.
- Skala morötterna och gör långa remsor (istället för skivor) med hjälp av potatisskalaren. Gör på samma sätt med zucchinin.
- Bryt salladen i ganska stora bitar och lägg på ett fat tillsammans med de andra grönsakerna. Pressa över lite citron, olivolja och salt.
- Hacka salladslöken och lägg i den varma bulguren (när den är klar), så att löken blir härligt lagom mjuk.
- Rosta sedan sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllene.
- Skiva och stek halloumi.
- Blanda sedan den ljumma bulguren tillsammans med grönsakerna. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar.
- Strö över sesamfröna och servera salladen med halloumi, avokado och myntayoghurt.
åhh vilken helt fantastisk blogg,stora fina bilder och enkel klar text,åh alla recepten låter jättespännande :)