Bulgursallad

Halloumi & myntayoghurt

Vegolicious_Halloumisallad_Myntayoghurt

Vegolicious_Halloumi_Sallad

Ljummen bulgursallad med halloumi, syrlig myntayoghurt och rostade sesamfrön. Supergott!

Så här gör ni:

  1. Börja med att koka bulgur i vatten och buljong
  2. Gör myntayoghurt genom att finhacka myntan och blanda tillsammans med de andra ingredienserna. Ställ sedan i kylen tills det är dags att servera.
  3. Skala morötterna och gör långa remsor (istället för skivor) med hjälp av potatisskalaren. Gör på samma sätt med zucchinin.
  4. Bryt salladen i ganska stora bitar och lägg på ett fat tillsammans med de andra grönsakerna. Pressa över lite citron, olivolja och salt.
  5. Hacka salladslöken och lägg i den varma bulguren (när den är klar), så att löken blir härligt lagom mjuk.
  6. Rosta sedan sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllene.
  7. Skiva och stek halloumi.
  8. Blanda sedan den ljumma bulguren tillsammans med grönsakerna. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar.
  9. Strö över sesamfröna och servera salladen med halloumi, avokado och myntayoghurt.

Kommentarer

  1. åhh vilken helt fantastisk blogg,stora fina bilder och enkel klar text,åh alla recepten låter jättespännande :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *