Blomkålspizza

Rödbetor & Chevre

DSC05118

DSC05117

DSC05109

Jag hade en mysig dag med min käraste och det slutade med en lika mysig middag med blomkålspizza. Jag är inte superförtjust i pizza men kände ändå att jag ville försöka mig på den här, och den blev faktiskt bra. Skulle rekommendera att att förgrädda botten lite längre än vad det står i receptet och ha på tomatsås istället för att göra en ”blanco”. Men alla får såklart göra som en vill, vilket är det fina med pizza.

  1. Pizzabotten: Blanda alla ingredienser väl i en bunke. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Förbered en långpanna med smörpapper och häll sedan ut smeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. När den är gyllenbrun och har fast konsistens kan du ta ut den.
  4. Bred på tomatsås eller olivolja över pizzabotten och lägg på toppigen. Ställ in långpannan i ugnen och grädda ytterliga några minuter. Ta ut pizzan och riv parmesanost på pizzan och lägg på ruccola och malen svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *