
Jag hade en mysig dag med min käraste och det slutade med en lika mysig middag med blomkålspizza. Jag är inte superförtjust i pizza men kände ändå att jag ville försöka mig på den här, och den blev faktiskt bra. Skulle rekommendera att att förgrädda botten lite längre än vad det står i receptet och ha på tomatsås istället för att göra en ”blanco”. Men alla får såklart göra som en vill, vilket är det fina med pizza.
- Pizzabotten: Blanda alla ingredienser väl i en bunke. Sätt ugnen på 180 grader.
- Förbered en långpanna med smörpapper och häll sedan ut smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. När den är gyllenbrun och har fast konsistens kan du ta ut den.
- Bred på tomatsås eller olivolja över pizzabotten och lägg på toppigen. Ställ in långpannan i ugnen och grädda ytterliga några minuter. Ta ut pizzan och riv parmesanost på pizzan och lägg på ruccola och malen svartpeppar.
Hej undrar till hur många är receptet ?? För vi är 4 st !! Mvh