
Jag älskar frukost! Särskilt på helgerna! Här kommer ett recept på bananpannkakor med saffran och amarettogrädde. Sååå mumsiga! Kan rekommendera ALLA att testa de här.
! Salmbärssylt hittar du i delikatesser och välsorterade matbutiker och görs på blåhallon eller ”salmbär” som man kallar dem på Gotland. Salmbär växer på många ställen i Sverige och smakar som en blandning av blåbär, björnbär och hallon.
Bananpannkakor
Blanda ihop ägg, bananer, mandelmjöl, vaniljpulver, salt och saffran i en bunke. Vispa ner lite havremjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Stek gyllenbruna pannkakor i smör eller kokosolja i en stekpanna.
Amarettogrädde
Vispa grädden fast och fluffig. Söta med florsocker och vaniljsocker. Smaksätt med Amaretto.
Servera med färska bär, salmbärssylt & rostade mandelflingor.