Äppelpaj

Kaneläpplen och knäckig toscasmet

DSC04928

DSC04936

Idag är det sjukstuga hemma hos oss. Influensan. Min man klagar ofta på att jag inte tar hand om honom så idag bestämde jag mig för att vara extra snäll och baka en paj. Han tycker om paj och jag tycker om toscasmet så det fick bli en kombination av dessa ting. Mumsigt blev det iallafall.

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i formen. Ställ sedan kallt i 20 minuter, ta ut och nagga den lätt med en gaffel och förgrädda den i 15 minuter.
  2. Stek äpplena i smör, socker och kanel på svag värme. Det ska bara bli lite mjuka i kanterna.
  3. Gör toscasmeten. Smält smör och lägg i resten av ingredienserna. Rör om och låt det koka upp.
  4. Lägg i äpplena i det förgräddade pajskalet och häll sedan på toscasmeten. Ställ in pajen i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *