Smulpaj

Äpplen, mandelmassa & citron

dsc06039

Här kommer ett recept på en härlig äppelpaj med extra piff! ”Piffet” består av mandelmassa och citronskal. Jag tycker såklart att den är godast att äta kall (gärna dagen efter) eftersom att jag inte är ett jätte fan av varm mat. Serveras gärna med oatly vaniljsås eller vaniljglass.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, vaniljpulver, havre och mjöl till en grynig massa.
  3. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i botten på en smörad pajform eller en springform.
  4. Strö kanel och socker över äpplena.
  5. Riv över citronskal och mandelmassa.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20 minuter. Låt pajen svalna.
  8. Servera din smulpaj med äpple med vaniljsås eller vaniljglass.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *